Monday, June 13, 2011

ABC van de zwarte hand: voor AALST, BOON & CULTUUR.

Allerlei partijkleuren hebben geprobeerd om De Zwarte Hand in de voorbije maanden te benaderen.
Velen enthousiast dat er eindelijk iéts gebeurde rond onze grote Aalsterse schrijver LOUIS PAUL BOON, maar allen weigerachtig om deel te nemen aan onze acties, zolang we niet bereid waren om af te stappen van onze politieke neutraliteit.

De beslissingen over het programma van het zogeheten BOONJAAR2012 die door de stad Aalst op besloten vergadering van 12 februari 2011
werden voorgesteld spraken boekdelen: BOON & BOEKEN deden niet ter zake! Wij startten dus een actie op om BOON & zijn BOEKEN centraal te stellen.

In tegenstelling tot de mensen die de festiviteiten ' bestieren' beschikken we niet over een partijkaart van de ene of andere kleur. Wij dragen alleen ons eigen ABC uit: voor AALST, BOON & CULTUUR.
Nadat men met ontzetting had ontdekt dat we politiek neutraal wensten te blijven, heeft men onder allerlei voorwendsels eerst geprobeerd om ons te doen stoppen met onze actie. En- nadat er vanuit vele andere hoeken enthousiast werd gereageerd- geprobeerd om ons te overhalen om de actie ofwel integraal door de stadsdiensten te laten 'bestieren' ofwel te zien tegengewerkt worden.


Wij, van DE ZWARTE HAND, kregen teveel het gevoel dat alles wordt gedaan om het BOONJAAR2012 te Aalst net zo'n flop te maken als het DAENSJAAR in 2005. Maar DE ZWARTE HAND kan met trots melden dat onze acties, ondanks grove tegenwind achter de schermen, niet zomaar onder de mat konden worden geveegd. De stad heeft nu een halfzacht, misbakken afkooksel van ons project moeten improviseren om tegemoet te komen aan de overdadige positieve reacties op de ACTIE VAN DE ZWARTE HAND.


A.A.L.S.T.(Actieve Anarchie Laat Stad Terugkrabbelen).

We vragen met aandrang om ons te blijven steunen in onze acties, om onze oorspronkelijke boodschap te verspreiden, en om Louis Paul Boon te lezen. En om bij dat laatste te beginnen met het boek: 'De Zwarte Hand of het Anarchisme van de negentiende eeuw in het industriestadje Aalst' van Louis Paul Boon.


Volg ons op facebook en via de weblog!
DOE HET VOOR AALST, BOON & CULTUUR!

No comments:

Post a Comment